Spring til indhold

Flere fællesskaber – mindre ensomhed

  • af

12/23/2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erland opdagede for et stykke tid siden, at man kunne søge en pulje ved navn “Flere fællesskaber – mindre ensomhed” fra Aarhus kommune. Målet var at mindske ensomhed hos ældre borgere. Vi sendte en ansøg-ning afsted, og vi fik faktisk bevilget 17.500 kr., hvilket svarer til 3 løntimer om ugen i et halvt år. I ansøgnin-gen har vi beskrevet nogle forskellige mål med det projekt, vi havde i tankerne: at skabe mere
én-til-én kontakt til de beboere med demens, som ikke kan rumme det store fællesskab, og at samle nogle af de mere mentalt friske beboere, som godt kan komme til at føle sig ensomme blandt mange demente medbeboere. Vores mål med ansøgningen har også været at skabe et projekt, hvor alle faggrupper kan deltage.

Styregruppen – som består af Helle, Anette, Lina og Lotte – har efterfølgende snakket sammen om, hvordan sådan et projekt konkret kan forløbe. Projektet starter op
d. 1. januar 2015 og fortsætter frem til d. 30. juni, altså et halvt år. Herefter skal vi evaluere på projektet, og hensigten er foreløbig, at de nye tiltag skal fortsætte, når projektperioden er slut.

Der er fundet 2 konkrete målgrupper for projektet:

-En mandegruppe. Fordi mænd generelt har sværere ved at skabe relationer end kvinder og derfor nemmere bliver ensomme, også her på Kløvervangen. Der er afsat 1½ time om ugen til forskellige aktiviteter for man-degruppen.

-De beboere, som har svært ved at rumme gruppesammenhænge, og som derfor har brug for én-til-én kon-takt. Det kan være beboere med demens eller mentalt friske beboere. Der er afsat 1½ time om ugen til den-ne målgruppe.

Der vil blive udarbejdet en logbog med en månedlig aktivitetsoversigt. Styregruppen godkender aktivitetsplanen på et månedligt møde. Der lægges op til, at alle interesserede medarbejdere kan skrive sig på oversigten, indenfor rammerne af de timer, vi har til rådighed. Der er mulighed for at spare timer op, hvis man ønsker at afholde et arrangement, der tager længere tid – det kunne f.eks. være en længere bustur eller en biograf-eftermiddag.

I projektperioden dækker terapeuterne 1 af de 3 ugentlige timer til aktiviteter. De resterende 2 timer fordeles blandt resten af medarbejderne på Kløvervangen med 1 time til Øst og 1 time til Vest. Det er muligt for alle faggrupper og både dag-/ og aftenvagter at deltage.

Vi håber, at rigtig mange har lyst til at være med til at gøre projektet til en succes.

[responsivevoice_button voice=”Danish Female” buttontext=”Lyt til teksten”]

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.